Bespaar direct

Waarom te veel betalen voor je stroom?

Vragen?

Neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Eneco

Als eerste grote energiebedrijf stapte Eneco in 2007 al over op een duurzame koers. Dit heeft ervoor gezorgd dat Eneco zowel in Nederland als in België de leider van de energietransitie is. Door samen te werken met bedrijven en consumenten is het streven van Eneco om steeds duurzamere energie te leveren.

Eneco is één van de grootste investeerders van Nederland als het gaat om duurzame energie. De aarde wordt door het winnen van fossiele brandstof uitgeput en de roep om duurzame energie wordt steeds groter. Hier komt bij dat er tijdens het verbruik van fossiele brandstof CO2 vrij komt dat schadelijk is voor het milieu. Met het aanbieden en het ontwikkelen van duurzame producten komt Eneco met een concreet antwoord op deze ontwikkeling. Daarnaast stimuleert Eneco haar klanten om slimmer en duurzamer om te gaan met energie. Klanten van Eneco worden voorzien van tips die zij in hun eigen leefomgeving kunnen toepassen.

Eneco energie

De energietransitie heeft als doel dat er overgestapt wordt van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen. Hierbij vindt er ook een verandering plaats in het aanbod van energie. Niet meer centraal georganiseerd, maar juist een systeem waarbij de consument zelf bepaalt waar de energie vandaan komt. Eneco investeert volop in nieuwe technieken op het gebied van duurzame energie, waardoor zij vooropgaan als het gaat om de energietransitie. Maatschappelijk gezien zet Eneco zich ook in voor de kwetsbare groepen in de samenleving, door deze actief te ondersteunen. De gedachte hierachter is om iedereen mee te krijgen in de energietransitie, om hierdoor uiteindelijk de beste resultaten neer te kunnen zetten. Kwetsbare groepen hebben hier extra ondersteuning bij nodig.
Bij Eneco kun je rekenen op honderd procent groene stroom. Stroom is een groot en belangrijk onderdeel bij Eneco om de omschakeling te maken naar duurzame energie. Deze groene stroom wordt opgewekt uit wind en zon. Nederland leent zich qua klimaat uitstekend voor het opwekken van energie uit wind en zon. We hebben uitgestrekte polders waar altijd wind staat en ook aan zee kun je altijd rekenen op wind. Schone energie is niet schadelijk voor het milieu, de reden hiervoor is dat er geen CO2-uitstoot plaatsvindt, zoals dit wel het geval is bij fossiele brandstoffen. De herkomst van deze groene stroom wordt overigens streng gecontroleerd door de overheid, waardoor je er honderd procent op kunt vertrouwen dat deze groene stroom van Eneco, ook echt groen is.
Bij Eneco kun je kiezen voor twee soorten gas. Namelijk het standaard Eneco Gas en voor het Eneco CO2-gecompenseerde gas. In het eerste geval kies je niet voor het meest groene gas (wat ook goedkoper is) en in het tweede geval kies je wel voor groen gas. CO2-gecompenseerd gas houdt in, dat er geïnvesteerd wordt in duurzame projecten, waardoor je de CO2-uitstoot kunt compenseren.
Veel mensen zijn bereid om stappen te zetten als het gaat om de energietransitie, maar weten niet waar ze moeten beginnen. Eneco ondersteunt mensen hierbij om ze hierbij te helpen. Ook particulieren kunnen namelijk flinke stappen zetten om mee te helpen aan een schonere toekomst. Eneco geeft bijvoorbeeld advies op het gebied van het isoleren van je huis, het plaatsen van zonnepanelen of over het aanschaffen van een nieuwe, duurzame Cv-ketel. Handige tips, die je vaak direct kunt toepassen. Goed voor het milieu, maar zeker ook goed voor je maandelijkse energiekosten. Hiermee help je mee aan de energietransitie en bespaar je nog geld ook. Ook kun je adviezen krijgen over hoe je slimmer om kunt gaan met het verwarmen van je huis, waarmee je ook energie kunt besparen.
© Energievergelijk24.nl