Bespaar direct

Waarom te veel betalen voor je stroom?

Vragen?

Neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Engie

Engie neemt een leidende rol in als het gaat om de energietransitie. Deze energieleverancier is namelijk de marktleider op het gebied van technische dienstverlening op het gebied van energie. Daarnaast is Engie leverancier van duurzame energie. Engie gelooft in innovatieve oplossingen op het gebied van energie, waarbij er altijd wordt gekeken naar nieuwe, betrouwbare manieren om energie op te wekken. Met als doel om groene energie op te wekken en dit vervolgens te leveren aan huishoudens. Hierbij wordt gebruik gemaakt van windenergie en energie uit zonnecollectoren. Maar Engie zet hiervoor ook andere vormen in om energie op te wekken, bijvoorbeeld door gebruik te maken van waterstof en aardwarmte.

Engie energie

Naast het leveren van duurzame energie, helpt Engie haar klanten bij het leveren van maatwerk. Heb je een oude woning of juist een nieuwe woning? Woon je alleen of heb je een gezin met kinderen? Heb je een beperkt budget voor energiekosten per maand? Wat jouw situatie ook is, Engie denkt mee in oplossingen. Hierbij moet je denken aan het isoleren van je woning, het plaatsen van zonnecollectoren of het plaatsen van een warmtepomp. Slimme oplossingen die leiden naar een schonere toekomst en voor jou wellicht lagere energiekosten.
Engie levert honderd procent groene stroom, ook kun je bij deze energieleverancier kiezen voor CO2-gecompenseerd gas. Bij Engie kun je overigens altijd rekenen op honderd procent groene stroom uit Nederland. Deze energie is dus opgewekt in eigen land, bijvoorbeeld afkomstig van windparken of zonneparken. Nederland is een land dat zich bij uitstek leent voor windparken, als land grenzen we aan de zee en we hebben polders waar vrijwel altijd wind waait. Op het gebied van zonneparken, wordt er ook flink geïnvesteerd door Engie. Er worden steeds meer parken bijgebouwd, waardoor klanten in de toekomst nog meer en beter kunnen worden voorzien van energie afkomstig van de zon. Op het gebied van windenergie investeert Engie ook flink door. Deze natuurlijke, schone energiebron is onuitputtelijk en daar wil Engie graag op inzetten. Nederland biedt mogelijkheden voor nieuwe windparken in de zee, maar zeker ook in onze uitgestrekte polders. De wind waait vrijwel altijd in ons land, de ideale manier dus om energie op te wekken. Komt nog bij dat we van oudsher bekend zijn met molens in ons landschap, we staan er zelfs wereldwijd om bekend.
Gas wordt gebruikt om op te koken, de douchen en om huizen mee warm te stoken. Nadeel van gas is echter dat dit een fossiele brandstof is. Dit laatste betekent dat we iets uit de aarde halen, wat we nooit meer terug kunnen geven. Hier komt nog bij dat er CO2 vrijkomt bij het verbruiken van gas, wat schadelijk is voor het milieu. Engie compenseert deze twee nadelige effecten van gas en investeert hiervoor in duurzame projecten. Kies je CO2- gecompenseerd gas van Engie, dan kun je erop rekenen dat je klimaatneutraal bezig bent. Dat is een fijne gedachte als je graag je energie afneemt van één leverancier, maar je wel wilt gaan voor groene energie. In het geval van groene stroom kan dit bij Engie, in het geval van gas dus ook. Engie neemt deel aan Gold Standard compensatieprojecten. Voor deze projecten zijn regels opgesteld, waardoor je als klant erop kunt vertrouwen dat deze CO2-compensatie ook daadwerkelijk plaatsvindt. Trees for All is zo’n project, waarbij er jonge bomen worden aangeplant. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd.
Je kunt gebruik maken van MijnEngie, te vinden op de website van Engie. Als je hier een account voor aanmaakt, kun je altijd beschikken over je eigen energieverbruik. Je kunt hier zien hoeveel energie je verbruikt en wat de kosten hiervan zijn. Je vindt hier ook je facturen en kunt hier zelf wijzigingen doorvoeren. Heb je een nieuw telefoonnummer? Ben je verhuisd? Wijzig hier je gegevens zelf.
Om in te kunnen loggen bij Engie heb je een account nodig. Deze kun je in een paar minuten aanmaken via de website. Heb je een gebruikersnaam en wachtwoord, dan log je in via de site. Handig, als je bijvoorbeeld wilt weten of je op koers ligt als het gaat om je persoonlijke energiedoelen.
Op de website van Engie staat veel informatie, heb je toch een vraag waar je het antwoord niet op kunt vinden? Engie heeft een handige chatrobot die je kan helpen. De robot geeft meteen antwoord op je vraag. Als het antwoord van de chatbox je vraag niet goed beantwoordt, kun je ook gewoon persoonlijk contact opnemen met Engie, dit is mogelijk op werkdagen.
© Energievergelijk24.nl