Bespaar direct

Waarom te veel betalen voor je stroom?

Vragen?

Neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Essent

Essent houdt zich volop bezig met de energietransitie, zij doen dan ook veel meer dan energie leveren alleen. Bij Essent vinden ze het belangrijk om hun klanten actief te ondersteunen om deze energietransitie ook bij particulieren te stimuleren. Dit door handige tips te verstrekken die klanten zelf in hun eigen situatie mee kunnen nemen. Hiermee wordt er stap voor stap resultaat geboekt, waarmee uiteindelijk het Klimaatakkoord behaald kan worden. Essent is ervan overtuigd dat je alleen stap voor stap naar een nieuwe situatie kunt gaan. Waarbij er ook rekening wordt gehouden met de portemonnee van de klanten.

Essent energie

Bij Essent zijn er experts werkzaam op het gebied van onder andere onderhoud en installatie. Deze specialisten zijn werkzaam bij de servicepartners van Essent, te vinden in het hele land. Deze specialisten beschikken over veel kennis op hun vakgebied die ze graag met de klanten van Essent willen delen. Door slimmer om te gaan met energie, hoeft er immers minder van verbruikt te worden. Dat is goed voor de aarde, maar zeker ook voor de portemonnee van de klanten van Essent.
Energie betaalbaar houden voor iedereen, dat is de gedachte bij Essent. Door iedere maand een overzicht te verstrekken aan de klanten, kunnen zij zelf zien hoeveel ze verbruikt hebben en hoeveel ze nog zouden kunnen besparen. Besparen is bijvoorbeeld mogelijk door huizen en gebouwen duurzamer te maken. Door ze bijvoorbeeld beter te isoleren. Hiermee kan warmte, of juist koeling, langer vastgehouden worden en hoeft er minder energie verbruikt te worden. Dit geldt met name voor wat oudere huizen en gebouwen. Investeren in isolatie is een prima idee, je verdient het namelijk heel snel terug. Essent adviseert bijvoorbeeld ook op het gebied van het aanbrengen van zonnepanelen. Veel huizen in Nederland zijn geschikt voor zonnepanelen, waarmee je dus snel je eigen energie op kunt wekken. Deze vorm van energie stoot geen CO2 uit, wat goed is voor de toekomst van de aarde. De gemiddelde terugverdientijd op zonnepanelen is ongeveer zeven jaar.
Minder aardgasgebruik is een belangrijke doelstelling binnen het Klimaatakkoord. Om als particulier hier een steentje aan bij te dragen, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een warmtepomp, iets waar Essent graag over adviseert. Met deze pomp is het mogelijk om gebouwen en huizen te verwarmen, maar dan wel op een milieuvriendelijke manier. Essent vindt het ook belangrijk dat de overheid veel moet doen om het aantrekkelijker moet maken voor particulieren om hun huizen te verduurzamen. Dit onder andere door het verstrekken van subsidies.
Bij Essent kun je kiezen voor twee soorten stroom; Groene Windstroom of Dubbelgroen. In het eerste geval weet je zeker dat je stroom altijd opgewekt is door windenergie. Wil je graag dat dit ook nog eens opgewekt is in Nederland? Kies dan voor Dubbelgroen. In het laatste geval kies je naast honderd procent Nederlandse windstroom ook nog eens voor groen gas. Nederland is een land dat zich bij uitstek leent voor het opwekken van windenergie. In onze polders en langs de zeekust waait het vrijwel altijd, dat is precies de reden waarom juist hier zoveel windmolens worden geplaatst.
Ieder huis is anders, ieder gezin is anders. Daarom levert Essent maatwerk. Door samen met een specialist in te zoomen op jouw specifieke situatie. Bijvoorbeeld door te kijken hoe jouw huis precies wordt verwarmd, op welke momenten jij hoeveel energie verbruikt en hoe dit slimmer kan. Maar ook door bijvoorbeeld te kijken naar het onderhoud van je Cv-ketel. Met de abonnementen van Essent kun jij altijd rekenen op topservice en prima onderhoud. Hierdoor is het altijd lekker warm bij je in huis en weet je zeker dat je altijd kunt vertrouwen op je ketel. Ook kan een expert je advies geven, wat voor jou interessant zou kunnen zijn als het gaat om bijvoorbeeld het aanbrengen van een warmtepomp of zonnepanelen.
Mijn Essent geeft inzicht aan klanten als het gaat om hun energieverbruik en maandelijkse kosten. Ook kunnen klanten van Essent zelf hun gegevens aanpassen. Denk hierbij om het wijzigen van een telefoonnummer of bankrekeningnummer. Ben je verhuisd? Dan kun je dat ook hier invoeren. Als je naar de website van Essent gaat, kun je hier een account aanmaken. Dit is eenvoudig en is in een paar minuten gedaan. Heb je een gebruikersnaam en wachtwoord, dan kun je inloggen in Mijn Essent en beschikken over je gegevens.
Op de website van Essent kun je antwoorden vinden op veel gestelde vragen. Kom je er toch niet uit? Je kunt Essent altijd bellen, het telefoonnummer staat op de website. Ook kun je jouw vragen stellen via de sociale mediakanalen van Essent.
© Energievergelijk24.nl